Rekonstruirana plinska mreža na zagrebačkom mostu

Autor: B. O. Objavljeno: 04.07.2023. 🕜 09:30 Lokacija: Zagreb
  • Logo Gradske plinare Zagreb na ulazu u zgradu sjedišta (izvornik: Zagrebački holding, 2022.)

• GPZ
    Izvor: Zagrebački holding

Budući da je visokotlačni plinovod na Mostu slobode pretrpio oštećenja prilikom potresa, sada se potpunom rekonstrukcijom osigurala sigurna i pouzdana isporuka prirodnog plina krajnjim kupcima

Gradska plinara Zagreb uspješno je provela projekt 'Rekonstrukcija plinske mreže visokotlačnog plinovoda na Mostu slobode' koji je financiran sredstvima Fonda solidarnosti Europske unije na temelju Poziva na dodjelu bespovratnih financijskih sredstava 'Vraćanje u ispravno radno stanje infrastrukture i pogona u energetskom sektoru'.

Svrha ovog projekta je dodijeliti bespovratna sredstva Korisniku u svrhu provedbe rekonstrukcije visokotlačnog plinovoda na Mostu slobode uslijed šteta nastalih potresom na infrastrukturi plinskog distribucijskog sustava Zagreba, počevši od 28. prosinca 2020. godine. Projekt ukupne vrijednosti 409.246,72 eura provodio se od 28. srpnja 2022. do 30. lipnja ove godine. 

"Projekt je ispunio zadane ciljeve, pridonio održavanju i razvoju pouzdanog, sigurnog i učinkovitog plinskog distribucijskog sustava, uz osiguranje kvalitete isporuke plina", objavljeno je na stranicama Gradske plinare Zagreb

Budući da je visokotlačni plinovod na Mostu slobode pretrpio oštećenja prilikom potresa, sada se potpunom rekonstrukcijom osigurala sigurna i pouzdana isporuka prirodnog plina krajnjim kupcima. 

TAGOVI