Potpune i točne informacije o Centru za zbrinjavanje RAO-a

Autor: B.O. Objavljeno: 25.11.2021. 🕜 10:24 Lokacija: Zagreb

Javnosti je potrebno približiti postupke koji prethode zbrinjavanju radioaktivnog otpada

Nakon provedene javne nabave, potpisan je ugovor za izradu materijala za ostvarivanje vidljivosti projekta uspostave Centra za zbrinjavanje radioaktivnog otpada (RAO) u osnivanju s tvrtkom Studio Grozić. 

"Cilj izrade materijala za ostvarivanje vidljivosti projekta je pružiti potpune i točne informacije o projektu uspostave Centra za zbrinjavanje RAO-a u osnivanju, što znači dodatno povećati transparentnost i informiranost javnosti jasnim i nedvosmislenim, stručnim i znanstveno potkrijepljenim podacima u foto, video, animiranoj, grafičkoj i prezentacijskoj formi", objavljeno je na stranicama Fonda za financiranje razgradnje i zbrinjavanja radioaktivnog otpada i istrošenoga nuklearnog goriva Nuklearne elektrane Krško

Posebna pozornost posvećena je zaštiti okoliša i svim sigurnosnim čimbenicima projekta te njihovom prikazu kroz klasičnu i animiranu grafiku, a posebice za one koji se ne mogu prikazati klasičnim tehnikama snimanja. 

U svrhu sustavnog informiranja javnosti na temu zbrinjavanja radioaktivnog otpada, potrebno je javnosti približiti postupke koji prethode zbrinjavanju radioaktivnog otpada, tj. uspostavi Centra za zbrinjavanje RAO.

TAGOVI