Promjena na čelu HROTE-a

Autor: B. O. Objavljeno: 22.09.2023. 🕜 08:20 Lokacija: Zagreb
  • Darjan Budimir, dipl. iur., v.d. direktora Hrvatskog operatora tržišta energije (foto: Božo Žitnik, ožujak 2023.)

• Darjan Budimir, HROTE
    Izvor: Božidar Žitnik

Vlada je predložila Darjana Budimira za direktora Hrvatskog operatora tržišta energije

Na zatvorenome dijelu 251. sjednice Vlade, Nadzornom odboru Hrvatskog operatora tržišta energije (HROTE) predloženo je imenovanje Darjana Budimira za direktora toga društva, do imenovanja direktora na javnom natječaju, na razdoblje od najdulje šest mjeseci.

On je bio zamjenik dosadašnjeg direktora Borisa Abramovića koji je na toj funkciji bio od veljače 2015. godine. 

Podsjećamo, Abramović je prvi upozorio na stvaranje viškova domaćeg plina kojeg je Hrvatska elektroprivreda potom prodavala na tržišnim platformama HROTE-a po niskoj cijeni.

Budimir, nakon višegodišnjeg obnašanja voditeljskih funkcija u energetici, u području distribucije plina i opskrbe plinom, početkom 2020. dolazi na mjesto zamjenika direktora Hrvatskog operatora tržišta energije, gdje se bavi temama vezanim uz obnovljive izvore, tržište električne energije, sigurnost opskrbe i razvoj tržišta plina. Područja njegovog stručnog interesa vezana su uz teme optimiranja i sigurnosti u energetici i strateškog upravljanja i ranog utvrđivanja rizika u tom području.

Osim širokog pravnog znanja, ima i dugogodišnje specijalističko iskustvo u energetici, energetskim i europskim projektima.

TAGOVI